Mainos
Mainos

Vanhanen: Kulttuuri siivittää menestykseen

Pääministeri Matti Vanhanen uskoo, että Suomen tulevan menestyksen avainsanoja ovat osaaminen, luovuus ja kulttuuri.

Ikaalisissa tänään puhuneen Matti Vanhasen mukaan taiteella ja kulttuurilla on yhä enemmän myös taloudellista merkitystä.

Sata-Häme soi -tapahtuman päätösjuhlassa puhunut Vanhanen korosti kulttuuriteollisuuteen liittyvää valtavaa taloudellista kasvupotentiaalia. Kansainvälisen kulttuuriteollisuuden arvo kasvoi vuosina 1993-1998 lähes nelinkertaiseksi, 95 miljardista dollarista 338 miljardiin dollariin. Yhdysvalloissa luovan tuotannon kasvu on viime vuosina ollut yli kaksinkertainen muuhun talouteen verrattuna.

- Luovuudella ja kulttuurilla on merkittävä rooli myös Suomen selviytymisstrategiassa, Vanhanen totesi Ikaalisissa.

Vanhasen käsityksen mukaan Suomi menettää jatkossakin teollisia työpaikkoja halvemman kustannustason maihin. Tulevaisuudessa olisi keskityttävä enemmissä määrin tuotannon arvoketjun niihin osiin, joissa vaaditaan korkeaa osaamista. Tällaisia ovat Vanhasen mukaan esimerkiksi suunnittelu, markkinointi, brändien luominen, rahoitus ja vaikkapa liikkeenjohto. Tärkeä rooli on myös kulttuurialojen viennillä.

- On opittava ymmärtämään, että ikaalislainen harmonikkaosaaminen ja kiteeläinen heavy-bändi ovat Suomelle tärkeitä vientituotteita siinä missä paperirullat tai metsäkoneet, painotti Vanhanen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot