Mainos
Mainos

Vanhanen: Kuntien panostettava terveyskeskuksiin

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) tiivistäisi terveyskeskusten ja sairaanhoitopiirien yhteistyötä lääkäripulan helpottamiseksi.

Pääministerin mielestä ratkaisu kuntien lääkäripulaan ja muihin resurssiongelmiin löytyy terveyskeskusten ja sairaanhoitopiirien nykyistä tiiviimmästä yhteistyöstä.

Kuntien on Vanhasen mukaan vahvistettava terveyskeskusten asemaa. Pääministeri huomauttaa, että kunnat ovat isäntinä sekä terveyskeskuksissa että sairaanhoitopiireissä.

Verkkoapilan haastatteleman Vanhanen sanoo myös, että viime vuosina terveydenhuollossa erikoissairaanhoitoa on painotettu enemmän kuin perusterveydenhuoltoa, mutta painopiste tulee tulevaisuudessa muuttumaan.

Vanhasen mukaan painotus on näkynyt esimerkiksi lääkärivirkojen perustamisessa. Vanhasen mielestä painopisteen muutoksen on ulotuttava myös lääkärikoulutukseen. Monet asiantuntijat pitävät koulutuksen sairaalakeskeisyyttä yhtenä syynä terveyskeskusten lääkäripulaan. Erikoislääkärin työ houkuttelee enemmän kuin yleislääkärin työ.

Pääministeri muistuttaa, että yhteiskunnan kouluttamalla lääkärikunnalla on osaltaan velvollisuus ottaa vastuuta julkisten palvelujen tasosta ja saatavuudesta. Päättäjien tehtävänä on hänen mukaansa löytää keinot, miten se tapahtuu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme