Mainos
Mainos

Vanhanen: Lakon ratkaisemiseen valtiovallan apua

Ehtona on työmarkkinajärjestöjen oma toive väliintulosta.

Matti Vanhanen

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on viestittänyt työmarkkinoiden keskusjärjestöjen edustajille valtiovallan olevan käytettävissä, jos se heidän mielestään voi palvella jollakin tavoin bussilakon ratkaisemisesta.

Vanhanen korosti kuitenkin eduskunnan kyselytunnilla, että työrauhakysymykset kuuluvat työmarkkinajärjestöille. Lakkoa tulee käsitellä sen järjestelmän puitteissa.

Valtiovallan mahdollinen väliintulo oli esillä Vanhasen mukaan esillä keskiviikkoaamuna, kun hän tapasi keskusjärjestöjen edustajat.

Pääministeri ei halunnut ottaa kantaa siihen, ovatko laittomista lakoista tuomittavat hyvityssakot liian alhaisia. Tilanteeseen ei toisi apua se, että poliittinen taho ryhtyisi spekuloimaan asialla.

Poliittinen järjestelmä ei Vanhasen mukaan myöskään voi ryhtyä laittoman lakon paineessa neuvottelemaan sen taustalla olevien pätkätöiden vähentämisestä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 18.11.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme