Mainos
Mainos

Vanhanen: Liittoutumattomuus ei ulotu terrorismin vastustamiseen

Vanhanen arvioi Ylen radiouutisten haastattelussa olevansa ulkopolitiikassa samalla tavalla realisti kuin SDP:n puheenjohtaja puhemies Paavo Lipponen.

Lipponen sanoi tänään STT:n haastattelussa, että liittoutumattomuus ei anna tyydyttävää vastausta, kun puhutaan terrorismista ja muista globaaleista kysymyksistä. Lipponen sanoi myös, että Suomen pitäisi olla mukana EU:n puolustusyhteistyössä, jos ja kun sellainen syntyy.

Vanhasen mukaan Suomen linjassa on tehty uusi avaus, kun Suomi on EU:n mukana valmis solidaarisuuteen ja auttamaan terrori-iskun kohteeksi joutunutta. - Emme ole ennen olleet valmiita käyttämään sotilaallista voimaa terrorismin torjunnassa, Vanhanen sanoi.

Aiemmin EU:n presidenttiä vastustanut Vanhanen sanoi kuuluvansa nyt senkin osalta Lipposen kanssa realistiseen koulukuntaan.

EU:n tulevaisuuskonventti päätyi ehdottamaan EU:lle presidenttiä. Vanhanen sanoi, että Suomen pitää ottaa konventin lopputulos realiteettina.

Lipposen mukaan EU-presidenttiä ei kannata enää vastustaa. Vanhanen on samoilla linjoilla puhemiehen kanssa: Suomen ei pidä hänen mielestään hirttäytyä yhteen kysymykseen EU:ta uudistettaessa. -Pitää ottaa huomioon konventin lopputulos ja tarkastella millä voimasuhteilla se on syntynyt, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme