Mainos
Mainos

Vanhanen lobbaa Rehniä EU:n ulkoministeriksi

Irlannissa äänestetään parasta aikaa Lissabonin sopimuksesta. Kyllä-äänien voittaessa EU:hun tulisi uusia huippuvirkoja: presidentti ja ulkoministeri.

Pääministeri Matti Vanhanen (Kesk.) tapaa maanantaina Ruotsin pääministerin Frederik Reinfeldtin. Ruotsi on EU:n puheenjohtajamaa.

Mikäli Irlannin kansanäänestys äänestää sopimuksen puolesta, Vanhanen aikoo lobata Suomen edustajaa huippuvirkoihin. Reinfeldt käy kaikkien EU-maiden kanssa kahden kesken.

- Suomen ehdokas komissioon on Olli Rehn, mahdollisimman painavalla salkulla tietenkin, Vanhanen toteaa MTV:n Huomenta Suomessa.

- Komissioon me saamme joka tapauksessa paikan.

Ennen Irlannin Lissabon-äänestystä, mikään maa ei ole pitänyt EU-ehdokkaitaan esillä, koska Irlannin kansanäänestystä ei ole haluttu häiritä.

- Ennen Irlannin kansanäänestystä näitä virkoja ei ole edes olemassa. Ja Irlannin kansanäänestyksen jälkeen Tsekeissä on perustuslakituomioistuimen käsittely vielä edessä, Vanhanen toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme