Mainos
Mainos

Vanhanen: Nato-optio säilyy

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mielestä Suomen edun mukaista ei ole sulkea pois Nato-jäsenyyden mahdollisuutta.

Vanhanen kommentoi SDP:n uutta Nato-linjausta tuoreeltaan keskustan vappujuhlan yhteydessä Helsingissä.

Vanhanen sanoo uskovansa, että Suomen kanta Natoon kirjataan tulevaan turvallisuusselontekoon aika lailla samanlaisena kuin se on nytkin, eli Naton jäsenyyttä ei suljeta pois.

SDP alkoi jarrutella Nato-oven raottelua

Sosiaalidemokraatit eivät halua, että Suomi liittyy sotilasliitto Naton jäseneksi seuraavallakaan vaalikaudella.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma pisti vappuna vauhtia suomalaiseen Nato-keskusteluun ilmoittamalla, että Suomi voi hyvin pysyä sotilasliiton ulkopuolella myös ensi vaalikauden, jos kansan enemmistö haluaa niin.

Heinäluoman mukaan SDP:lle kelpaa siinä lähtökohdaksi, että "Suomi on valmis ennen muuta kriisinhallintaan liittyvään yhteistyöhön Naton kanssa ilman jäsenyyttä".

Heinäluoma oudoksui kokoomuksen tapaa pitää yllä jatkuvaa keskustelua Naton jäsenyydestä. Hän sanoi, että kokoomuksen ahkerointi tällä alueella vaatii vastauksia muilta puolueilta.

- Puheet ensi vaalikaudella tapahtuvasta linjanmuutoksesta eivät nojaa keskeisten puolueiden välisiin keskusteluihin tai yhteisymmärrykseen, Heinäluoma huomautti.

Vanhasen hallituksesta Heinäluomalla oli tyly arvio. Hän sanoi, että keskusta on lyhyessä ajassa joutunut hallituksessa renkipojan asemaan.

- Ulkopolitiikassa kokoomus soittaa ensiviulua, ja myös hallituksen suuret reformit näyttävät jatkossa sujuvan Kansakoulukadulla (kokoomuksen puoluetoimistossa) tehtävien piirustusten mukaan.

Vappuna olivat liikkeellä myös Heinäluoman paikalle yrittävät SDP:n puheenjohtajaehdokkaat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme