Mainos
Mainos

Vanhanen: Oma toimintani on läpivalaistu

Nuorisosäätiön hallituksen entinen puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk.) kommentoi omaa toimintaansa säätiössä vain niukkasanaisesti.

Vanhasta ei ole epäilty jutussa rikoksesta, ja häntä kuultiin siinä vain todistajana. Vanhasen osalta mahdollinen luottamusaseman väärinkäyttö olisi vanhentunut jo vuonna 2008. Siksi hänen rooliaan säätiön vaalitukipäätöksissä ei edes tarkasteltu rikosoikeudellisesti.

Käräjätuomion mukaan Nuorisosäätiö kuitenkin jakoi sääntöjen vastaista vaalitukea jo Vanhasen puheenjohtajakaudella.

– Oma toimintani läpivalaistiin niin sanotun jääviysasian käsittelyn yhteydessä myös säätiökaudeltani, Vanhanen kertoo STT:lle sähköpostitse lähettämässään vastauksessa.

Oikeuskansleri ja perustuslakivaliokunta arvioivat Vanhasen mahdollista jääviyttä muutama vuosi sitten, koska hänen epäiltiin olleen esteellinen käsitellessään valtioneuvoston istunnossa Raha-automaattiyhdistyksen avustusten jakoa Nuorisosäätiölle. Hän oli saanut säätiöltä vaalitukea.

Vanhanen toteaa, ettei jääviyskysymyksellä ollut vaikutusta, kun hän vuonna 2010 luopui pääministerin tehtävästä.

– Päätöksen pääministerin paikan jättämisestä tein ennen kuin koko jääviyskysymyksestä oli tietoa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme