Mainos
Mainos

Vanhanen: Omaiset päättävät nimien julkaisusta

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan kaikkien turmassa kuolleen yhdeksän suomalaisen henkilöllisyyttä ei ole vielä varmennettu eikä tietoa siksi ole saatettu omaisille.

- Espanjalaiset ja suomalaiset viranomaiset käyvät yhdessä läpi tunnistamista. Meillä on valitettavasti vielä paljon omaisia, jotka elävät epätietoisuudessa siitä, onko heidän omaisensa vielä hengissä vai kuollut.

Vanhanen vakuuttaa, että työ tehdään mahdollisimman nopeasti, minkä jälkeen tieto välitetään lähiomaisille.

- Mahdollinen henkilöllisyyksien julkistaminen on sitten omaisten asia, Vanhanen selittää.

Vanhasen mukaan loukkaantuneiden osalta tehdään yksilökohtainen lääketieteellinen arvio hoidosta ja siitä, missä vaiheessa kuljetus Suomeen hoidetaan. Suurin osa lievemmin loukkaantuneista saapuu tänään Suomeen ja heitä vastassa on kriisityöntekijöitä.

Vanhanen kiitteli espanjalaisviranomaisia onnettomuuden jälkihoidon ja yhteistyön kiitettävästä hoitamisesta. Myös yhteistyö Aurinkomatkojen kanssa on toiminut Vanhasen mukaan erittäin hyvin.

Ulkoministeri Aleksander Stubb kertoi puolestaan, että tieto onnettomuudesta tuli Suomeen ripeästi, heti kello 22:n jälkeen.

Stubbin mukaan ulkoministeriö on järjestänyt kriisiapua Espanjasta yöllä palanneille ja heidän omaisilleen, jotka eivät kuitenkaan ollet onnettomuusbussissa. Myös Espanjaan lähtee viisi kriisipsykologia sekä kaksi KRP:n ruumiintunnistusyksikön jäsentä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme