Mainos
Mainos

Vanhanen: Pääministerinvaihdos vielä auki

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan pääministerin vaihdoksen aikataulu kesäkuussa on vielä avoin. Vanhanen kertoi puhelimitse virkamatkaltaan Jakartasta, että ei ole vielä päättänyt, millä aikataululla hän luopuu pääministerin tehtävästä keskustan puoluekokouksen jälkeen. Puoluekokouksessa valitaan uusi keskustan puheenjohtaja, josta tulee myös uusi pääministeri.

Pääministerivaihdos ajoittuu Vanhasen mukaan puoluekokouksesta muutaman päivän tai puolentoista viikon sisään. Tilannetta saattaa hieman mutkistaa se, että heti 12. kesäkuuta pidettävää puoluekokousta seuraavan viikon torstaina ja perjantaina on EU-huippukokous, jonne myös Suomen pääministeriä odotetaan.

- Arvioin lopulta itse, yritetäänkö pääministeriä vaihtaa niiden kolmen päivän aikana vai vasta huippukokouksen jälkeen. Hallituksen vaihtoon ja neuvotteluihin on aina syytä varata hieman aikaa. En ole vielä ratkaissut, lähdenkö EU-huippukokoukseen, hän sanoi.

Vanhanen sanoi päättävänsä vaihdosaikataulusta parin kolmen viikon kuluessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme