Mainos
Mainos

Vanhanen: Päivähoitomaksut pysyvät oikeudenmukaisina

Päivähoitomaksu-uudistus on herättänyt arvostelua myös keskustan omissa riveissä.

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen torjuu jälleen arvostelua, jonka mukaan hallitus pyrkii heikentämään heikompiosaisten lapsiperheiden asemaa päivähoitomaksujen korottamisella.

Vanhanen rauhoitteli keskustan omassa piirissäkin noussutta kritiikkiä Keskustanaisten edustajakokouksessa. Vanhasen mukaan hallituksen päätös päivähoitomaksujen uudistamisesta vastaa keskustan käsitystä oikeudenmukaisuudesta.

- Sen perusajatus on, että ohjaamme maksuilla päivähoidon kysyntää. Kun molemmat tai toinen vanhemmista on kotona, perhe voi edelleen kyllä turvautua kokopäivähoitoon mutta siihen tulee pieni maksu.

Niin sanottu nollamaksuluokka poistuu kokopäivähoidosta Vanhasen mukaan käytännössä vain niissä poikkeustapauksissa, jotka kehysriihen päätöksessä mainitaan. Mahdollisuus maksuttomaan puolipäivähoitoon on tarkoitus säilyttää.

- On selvää, että hyvätuloisilta kerätään uudistuksessa monin verroin enemmän kuin mitä kertyy nollamaksuluokan poistamisesta.

Vanhanen kertoo, että hallitus haluaa selkeyttää oman vastuun, yhteisen vastuun ja yhteiskunnan vastuun välistä suhdetta. Vanhasen mukaan omaa vastuuta on lasten hoitaminen itse silloin kun isä tai äiti on kotona.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot