Mainos
Mainos

Vanhanen: Perustuslakia ei tarvitse muuttaa Afganistan-sotkun vuoksi

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei pidä tarpeellisena, että perustuslakia muutetaan Afganistanin rauhanturvaajien paluusta syntyneen tietokatkoksen vuoksia.

Presidentti Tarja Halonen ehdotti Helsingin Sanomissa, että uuteen perustuslakiin pitäisi kirjata selkeät pykälät ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan (utva) asemasta.

Vanhasen mukaan näin rankkoihin toimenpiteisiin ei ole syytä ryhtyä.

- Ei sen takia, että yhdellä kerralla utvan jäsenille ei tieto kulje kannata perustuslakia muuttaa. Utvan toiminta on vakiintunut vuosikymmenten ajan ja se toimii hyvin. Yhden selvän virheen takia ei tarvitse perustuslain tekstiä muuttaa, Vanhanen sanoo MTV3:n uutisille.

Halonen on moukaroinut erityisesti puolustusministeri Jyri Häkämiestä (kok.) - Halosen mukaan tieto rauhanturvaajien päättyvistä palvelusopimuksista ei kulkeutunut hänelle.

Vanhasen mukaan Häkämies ei ole ylittänyt valtuuksiaan, vaikka tieto ei kulkenutkaan.

- En kutsuisi sitä miksikään toimivallan ylitykseksi. Tässä tapauksessa oli tietokatko, joka oli virhe ja uskon että koko hallinto on oppinut tästä hyvin paljon.

Vanhanen ei aio antaa oppositipuolue SDP:n vaatimaa pääministerin ilmoitusta Afganistan-sotkusta.

- Täysistunnolle olen luvannut, että eduskunta saa selvityksen. Ei tämä niin suuri asia ole, Vanhanen sanoo.

Katso Eeva Lehtimäen juttu

(MTV3)

Lue lisää aiheesta Timo Haapalan blogista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme