Mainos
Mainos

Vanhanen pitää Halosen avausta yllätyksettömänä

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen pitää Halosen kampanja-avausta yllätyksettömänä. Myönteistä Halosen avauspuheessa oli Vanhasen mukaan se, että istuva presidentti asettui hallituksen turvallisuuspoliittisen selonteon taakse.

Keskustan presidenttiehdokas, pääministeri Matti Vanhanen pitää presidentti Tarja Halosen kampanja-avausta yllätyksettömänä. Halonen toistaa Vanhasen mielestä kuuden vuoden takaisia lausumiaan.

- Puhe ei sisältänyt uusia avauksia, linjat ovat samoja, joista hänet tunnetaan kuuden vuoden takaakin, Vanhanen sanoi tänään kesken omaa kampanjaansa Oulussa.

- Halonen kertoi puolustavansa hyvinvointiyhteiskuntaa. Nyt tarvittaisiin rohkaisua niille, jotka sitä uudistavat. Siltä osin kuuden vuoden takaisen kampanjan uudistaminen ei riitä.

Myönteistä Halosen avauspuheessa oli se, että hän asettui yksiselitteisesti hallituksen turvallisuuspoliittisen selonteon taakse ja pitää siitä kiinni, Vanhanen sanoi.

Hän kiinnitti huomiota myös Halosen toiveeseen rehdistä ja reilusta kampanjasta.

- Tervetuloa joukkoon, Vanhanen toivotti.

Myös kokoomus pitää Halosen avausta yllätyksettömänä ja vanhaa toistavana. Kokoomuksen presidenttiehdokkaan Sauli Niinistön kampanjapäällikön Harri Jaskarin mielestä näyttää siltä, että Halonen haluaa mennä näihin vaaleihin vanhoilla, kuuden vuoden takaisilla teemoilla.

- Toisaalta ulko- ja turvallisuuspolitiikan mukaan ottaminen oli myönteistä; Niinistöhän on halunnut jo puoli vuotta käydä tätä keskustelua. Kiva kun muutkin tulevat keskustelemaan siitä, varmasti Niinistö odottaa aitoa sisältökeskustelua kiinnostuneena, Jaskari sanoi.

Kokoomus odottaa Haloselta nyt myös sitä, että hän kertoo millä tavoin ehdokas uudistaisi hyvinvointiyhteiskuntaa.

- Nyt toivotaan, että Halonen kertoo, millä keinoin hän haluaa kehittää ja parantaa hyvinvointiyhteiskuntaa. Ei riitä, että vain puolustaa, silloin vain museoi hyvinvoinnin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme