Mainos
Mainos

Vanhanen puolustaa jälleen pakkokaavoitusta

"Jos kunnat tietäisivät, että muutkin joutuvat lisäämään tarjontaa, niin hinnat alenisivat joka puolella", sanoo pääministeri Vanhanen.

Pääministeri Matti Vanhanen näkee lakipakon ainoaksi keinoksi, jolla kunnat saadaan kaavoittamaan riittävästi tontteja asuntojen rakentamiseen.

- Kun kunnilla on kaavoitusmonopoli, on hyvät perusteet asettaa niille lainsäädännöllä velvoite huolehtia tarjonnan määrästä, jotta hinnat pysyisivät aisoissa, Vanhanen sanoo Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa.

Vanhanen ei usko, että tonttipula ja sen aiheuttama asuntohintojen raju nousu ratkeaa yksittäisten kuntien päätöksellä. Kaavoitus laahaa 20-30 kunnassa, etenkin pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa.

- Mikään kunta ei yksinään ryhdy ottamaan tätä urakkaa, koska se lisää muuttoliikettä ja palvelujen tarvetta. Mutta jos kunnat tietäisivät, että muutkin joutuvat lisäämään tarjontaa, niin hinnat alenisivat joka puolella, Vanhanen toteaa lehtihaastattelussa.

Kuntien onnistumista lain noudattamisessa voitaisiin Vanhasen mukaan arvioida tonttien hintakehityksen perusteella. Hän säätäisi lain vielä tällä vaalikaudella.

Haastattelussa hän varoo edelleen ottamasta kantaa hallituksessa syntyneeseen kiistaan ensi vuoden liikenneväylähankkeista. Pääministeri sanoo oman sanansa vasta hallituksen neuvotteluissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme