Mainos
Mainos

Vanhanen puolustaa Lääkealan keskuksen siirtoa

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) puolustaa näkyvästi uuden Lääkealan keskuksen sijoittamista Kuopioon.

Vanhanen vetosi tänään mielipidekirjoituksessaan Helsingin Sanomissa siihen, että henkilökunnan vaihtuvuus Lääkelaitoksessa on ollut suurta. Laitoksella on myös ollut vaikeuksia saada työntekijöitä eräisiin asiantuntijatehtäviin.

- Juuri tällaisen suuren vaihtuvuuden vuosina valmistellun kaltaisia organisaatiouudistuksia ja alueellistamispäätöksiä voidaan tehdä ja henkilökunnalle aiheutuvat vaikeudet voidaan minimoida, Vanhanen vastasi arvostelijoille.

Vanhasen mielestä Kuopio on henkilökunnan pitkäaikaisen saatavuuden näkökulmasta onnistunut valinta.

Hallituksen tarkoituksena on lakkauttaa Helsingissä sijaitsevat Lääkelaitos ja Lääkehoidon kehittämiskeskus Rohto. Niiden työntekijöille tarjotaan työtä Kuopioon perustettavassa Lääkealan keskuksessa.

Henkilöstö ja lääketeollisuus ovat vastustaneet toimintojen siirtämistä Kuopioon. Syksyllä tehdyssä kyselyssä lähes kaikki työntekijät ilmoittivat, etteivät aio muuttaa pois pääkaupunkiseudulta.

Vanhanen myös puolusti hankkeesta vastaavaa sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälää (kesk.). Ministeri on Vanhasen mukaan toiminut koko hallituksen tuella. Lopullista päätöstä odotetaan tammikuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme