Mainos
Mainos

Vanhanen puolustaa Malmin lentokenttää

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan Salossa sijaitseva Kiikalan lentokenttä ei voi korvata Malmin lentokenttätoimintaa.

Pääministeri Matti Vanhanen puolustaa lentokentän säilyttämistä Helsingin Malmilla. Kolumnissaan Hufvustadsbladetissa Vanhanen kirjoittaa, että Malmin lentokenttää koskevassa päätöksenteossa on nyt jollain tavalla tultu siihen, että Kiikalan kenttä Varsinais-Suomessa voisi toimia korvaavana kenttänä.

- En tiedä kuka puhtaasta itsepetoksesta voi uskoa, että Malmin lentokentän toiminnat voidaan siirtää Kiikalaan. Näin ei tapahdu. Kiikala sijaitsee toisella alueella kaukana Helsingistä, Vanhanen kirjoittaa.

Kiikala sijaitsee Salon seudulla noin sadan kilometrin päässä Helsingistä. Edellisen hallituksen tekemä sopimus sitoo kuitenkin nykyistäkin hallitusta, hän muistuttaa. Edellinen hallitus ja Helsingin kaupunki sopivat ehdoista, millä valtio luopuu oikeudestaan vuokrata Malmin lentokenttäaluetta.

Vanhasen mukaan lentoliikenteelle on kuitenkin taattava riittävät edellytykset ja Helsinki-Vantaan-lentokenttä ei voi palvella hitaampaa potkuriliikennettä.

-Malmin lentoliikenne ei ole vain harrastustoimintaa, vaan siellä on melkoinen määrä liiketoimintaa. Myös suuri osa suomalaisesta lentäjäkoulutuksesta tapahtuu Malmilla, Vanhanen muistuttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme