Mainos
Mainos

Vanhanen puolustaa voimakkaasti kohuyhdistystä

(Kuva: Lehtikuva)

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) suhtautuu epäillen siihen, että vaaliavustuksille ehdittäisiin säätää lahjoituskatto ennen syksyn kunnallisvaaleja. Vanhanen kertoi näkemyksistään Yle Radio Suomessa Pääministerin haastattelutunnilla.

Vanhasen mukaan kyse on siitä, voidaanko esimerkiksi ammattiyhdistysliikkeen oikeutta tukea ehdokasta rajoittaa lailla vai ei.

- Jos kyse on perustuslaillisesta ongelmasta, harvoin tämäntyyppistä asiaa voidaan ratkaista muutamassa viikossa, Vanhanen selittää.

Neuvottelut vaalirahoituslain tiukentamisesta jatkuvat ylihuomenna.

"KMS toimii isänmaallisella tavalla"

Vanhanen puolusti poikkeuksellisen voimakkaasti kohuyhdistys Kehittyvien maakuntien Suomea.

Tukiyhdistys antoi rahanjakajansa Tapani Yli-Saunamäen sanoin "aarrearkustaan" 400 000 euroa eri ehdokkaille viime eduskuntavaaleissa.

- Minusta heidän moralisointinsa tai syyttelynsä on turhaa. Heillä on täysi oikeus tukea ehdokkaita, jotka toimivat oikealla isänmaallisella tavalla ja tukevat yrittäjyyttä ja suomalaista työtä, Vanhanen sanoi.

Vanhasen mielestä liikemiesten leimaaminen roistoiksi on ollut epämiellyttävää.

Räsänen: Ministerien luottamus vaakalaudalla

Hallitus toivoo vaalirahoituslain uudistuksen ja paikkailtujen tuki-ilmoitusten rauhoittavan tilanteen. Oppostiojohtaja Päivi Räsänen (kd.) puolestaan kyselee jo hallituksen uskottavuuden perään.

- Mielestäni nyt tulisi keskustella myös siitä, ovatko nämä lakia rikkoneet ministerit edelleen luottamuksen arvoisia.

Vanhanen on puolestaan sitä mieltä, että ministerit ja kansanedustajat ovat asiassa samassa veneessä.

- Kansanedustajan ja ministerin välillä ei saa olla pienintäkään eroa siinä, noudattaako lainsäädäntöä vai ei. Nämä viisi ministeriä ovat osa sitä kansanedustajien joukkoa jotka ovat täydennyksiä tehneet.

Pääministeri sanoo tehneensä jo vuosi sitten täsmällisen ilmoituksen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot