Mainos
Mainos

Vanhanen: Putinin linjan jatkuminen hyvä asia

Venäjän presidentinvaalit antoivat vahvan valtakirjan maassa viime vuosina harjoitetulle poliittiselle linjalle, arvioi pääministeri Matti Vanhanen (kesk.).

Vaalit voitti presidentti Vladimir Putinin suojatti, varapääministeri Dmitri Medvedev jopa odotettua suuremmalla erolla. Medvedev oli saamassa yli 70 prosenttia äänistä.

- Tässä on laskettava yhteen duuman vaalit ja presidentinvaalit, ja Medvedevin saama 70 prosentin kannatus on selkeä tuki viime vuosien politiikalle. Linjalle haettiin tukea jo duuman vaaleissa, joissa asetelma oli luotu Putinin politiikan jatkamiseksi. Sama toistui nyt presidentinvaaleissa, Vanhanen sanoi.

Joulukuussa pidetyissä duuman vaaleissa Putinin tukipuolue Yhtenäinen Venäjä marssi murskavoittoon ja sai runsaat 64 prosenttia äänistä.

- Niin kuin he itse sanovat, nyt haettiin heidän kahdeksan viime vuoden linjalleen jatkoa. Ja se tässä tuli.

Vanhasen mielestä myös Suomen kannalta on tärkeää, että Putinin kahdeksan vuotta harjoittama poliittinen linja jatkuu.

- Suomen kannalta on tärkeää, että Venäjä on mahdollisimman vakaa ja käyttäytymiseltään ennustettavissa oleva maa. Tässä suhteessa viime vuosien linjan jatkuminen luo vakautta, hän arvioi.

Medvedevin vaalivoiton myötä Putinin odotetaan siirtyvän pääministeriksi. Vanhanen pitää tätä harvinaislaatuisena tilanteena, jollaiseen meillä länsimaissa ei ole totuttu.

- Tärkeää kuitenkin on, että molemmat ovat vakuuttaneet olevansa hyvässä yhteistyössä uusissa tehtävissään.

Lue myös:

Lue myös: medvedev:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme