Mainos
Mainos

Vanhanen pyytää Putinilta lisätietoja Arctic Sean kaappauksesta

Vaikka Arctic Sea -rahtialuksen kaappauksesta on kulunut jo 38 päivää, on koko tapahtumaketju pysynyt edelleen mysteerinä.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) paljasti Ylen Pääministerin haastattelutunnilla, ettei edes hän tiedä totuutta kaappausdraamasta.

- Siinä on vielä arvoituksia eli koko tarina ei ole tiedossa ole. Poliisitutkimukset ja kuulustelut varmasti tulevat vähitellen tätä kuvaa avaamaan. Sekava tilanne, Vanhanen kummasteli.

Vanhanen aikookin pyytää asiasta tietoja kollegaltaan, Venäjän pääministeri Vladimir Putinilta jo ylihuomenna.

- Uskon, että ensi tiistaina keskustelen pääministeri Putinin kanssa. Toivon, että saisin häneltä joitakin tietoja ja arvioita myös, sanoo pääministeri.

Villeimpien huhujen mukaan rahtialuksen lastina olisi ollut ydinaseita tai huumeita. Spekulaatiota ovat ruokkineet tiedot siitä, että Arctic Sea seilasi liian syvällä ollakseen vain sahapuulastissa, kuten aiemmin on kerrottu. Kaapparit ovat puolestaan väittäneet olevansa vain luonnonsuojelijoita, joita aluksen kapteeni piti vankina, ja myös miehistön mahdollista osuutta kaappaukseen on puitu.

Vanhasen mukaan koko vyyhti olisi helpompi purkaa, jos kaikki osalliset maat olisivat EU:n jäseniä.

- Meillä on asteittain tullut poliisiyhteistyötä EU:n sisällä. Varmaan systeemi toimisi muuten, mutta heti jonkun kolmannen valtion ollessa mukana ei ole mitään yksiselitteistä toimintakaavaa.

Venäläisen uutistoimisto Interfaxin mukaan rahtialuksen miehistön kuulustelut ovat päättyneet, ja suurin osa on päässyt tänään perheidensä luokse.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme