Mainos
Mainos

Vanhanen rauhoittelee hermostunutta ay-väkeä

Pääministeri Matti Vanhanen rauhoittelee eläkekiistasta kuumana käyvää ay-liikettä. Islannista työmatkalta palannut Vanhanen toivoo malttia työmarkkinajohtajien puheisiin.

Palkansaajajärjestöt valmistelevat kuitenkin jo vastatoimia hallituksen eläkeiän nostopäätökselle. Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne ehdotti tänään, etteivät palkansaajajärjestöt osallistuisi hallituksen neuvotteluihin eläkeratkaisussa.

- Olemme saaneet aikaiseksi sosiaalitupon, joka sekin merkitsi heikennyksiä työttömyysturvaan ja eläkejärjestelmiin. Nyt ei ole mitään aihetta lähteä tähän mukaan, sanoo Rinne.

Ammattiliitoissa, muun muassa ylempien toimihenkilöiden YTN:ässä valmistaudutaan jo täyttä häkää protestitoimiin. Myös ay-jätti Metalliliitto on valmiudessa.

Vanhanen on vakuuttanut, että hallitus pitää kiinni tammikuussa työmarkkinajärjestöjen kanssa sopimasta sosiaalituposta. Sen kaikkia elementtejä viedään Vanhasen mukaan eteenpäin.

Vanhasen lupauksista huolimatta kiistassa on nyt kaikki ainekset yhteenottoon. Kuumapäisimmät ovat väläyttäneet jopa yleislakkoa. Pääministeri rauhoittelee puheita.

- Toivoisin nyt malttia. Minusta kaikista asioista on syytä keskustella, Vanhanen sanoo.

Pääministeri painottaa, että talouskriisin kymmenien miljardien lasku peritään vasta noususuhdanteessa.

- Hallituksen puolella ei ole halua lähteä vähän niin kuin verille tehtyjä säästöjä enää tekemään. Myöskään verojen kiristäminen ei paranna työntekoa ja yrittäjyyttä. Paljon järkevämpää on, että lasku maksetaan tekemällä töitä, ministeri perustelee.

(MTV3)

Katso Vanhasen haastattelu kokonaisuudessaan:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot