Mainos
Mainos

Vanhanen sanoo kertoneensa Forsiuksen tuesta

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan hän on kertonut jo vuonna 2008, että järjesti rahoitusta Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseltä kansanedustaja Merikukka Forsiuksen eduskuntavaalikampanjaan, kertoo Helsingin Sanomat. Forsius kuului tuolloin vihreisiin.

- 2008 kesäkuun alussa kerroin, että järjestin rahoituksen. Kyllä se oli silloin lehdistössä. Se oli yhdessä infossa, kysyttiin, siitä oli väittelyä mikä oli se motiivi.

Helsingin Sanomien mukaan Vanhanen viittaa 2. kesäkuuta 2008 järjestettyyn tiedotustilaisuuteen. Silloin Vanhanen oli sitä mieltä, että tukea meni vain hänen ja Forsiuksen yhteiseen ilmastotilaisuuteen.

- Tästä 5000 eurosta en puhunut Tapani Yli-Saunamäen kanssa mitään, Vanhanen sanoi tuolloin.

Helsingin Sanomien mukaan Forsius sai 5000 euroa kampanjaansa, sillä Vanhanen sujautti alkuvuodesta 2007 yhdelle KMS:n edustajalle virka-asunnossaan paperilappusen, jossa oli Forsiuksen nimi.

- Mä olin järjestämässä sitä rahoitusta, pyytämässä, sen kerroin jo 2008. Se tekninen tapa on aivan sivuseikka, Vanhanen sanoi.

Forsius oli ainoa vihreä, joka sai KMS:n tukea. Sittemmin hän on loikannut kokoomukseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme