Mainos
Mainos

Vanhanen: SDP on johtava ei-puolue

Keskustan puheenjohtajuudesta luopuva Matti Vanhanen suomii kovin sanoin pääoppositiopuolue SDP:tä.

Vanhanen sanoo Etelä-Suomen Sanomien haastattelussa, että sosiaalidemokraatit muuttivat merkittävästi linjaansa hieman ennen viime eduskuntavaaleja. Linjanmuutos on Vanhasen mielestä johtanut siihen, että SDP:stä on tullut johtava ei-puolue.

Pääministerin mukaan SDP:n ongelma on, ettei puolue halua huomioida joitakin globaalin ja eurooppalaisen talouden realiteetteja. Vanhanen muistuttaa haastattelussa, että SDP äänesti ilmeisesti ainoana sosiaalidemokraattisena puolueena Euroopassa avoimesti Kreikka-pakettia vastaan, mikä kuvaa puolueen asennetta maailman realiteetteihin.

Vanhanen kieltää keskustan sekavan tilan

Useat keskustavaikuttajat ovat kuvailleet puolueen nykytilaa vähintäänkin sekavaksi. Heidän mukaansa keskustaa vaivaa ennen kaikkea johtamisongelma.

Väistyvän pääministeri ei kuitenkaan allekirjoita väitettä. Hänen mukaansa sekava tila johtuu ainoastaan ulkopuolisesta keskustelusta.

- Kun katsoo eduskuntaryhmän, ministeriryhmän ja puoluehallituksen päätöksentekoa, ei tässä ole ollut ongelmaa, Vanhanen toteaa lehtihaastattelussa.

Hän ei halua ottaa kantaa siihen, onko puoluesihteeri saanut jo liikaa tilaa keskustassa.

– Tähän teemaan tarttuminen liittyy puoluesihteerin valintaan. En analysoi tätä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme