Mainos
Mainos

Vanhanen suitsuttaa hallitusyhteistyön sujuvuutta

Pääministeri Matti Vanhanen kiitteli tänään puoluevaltuuskunnan kokouksessa myös oman puolueensa vahvaa tilaa.

Keskusta uhkuu tyytyväisyyttä uuden hallituksen ohjelmaan. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) sanoo, että keskustan ja kokoomuksen näkemykset esimerkiksi työllisyydenhoidosta ja yrittäjyydestä ovat hyvin lähellä toisiaan.

Vanhanen torjui tänään keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Vantaalla epäilyt siitä, että uudessa porvarihallituksessa köyhän asia unohtuisi.

Pääministeri vakuutti avauspuheessaan yhteistyön sujuvan uusien kumppaneiden kanssa, mutta hänen mukaansa keskusta ja kokoomus ovat jatkossakin kilpailijoita vaalikentillä. Mitään yhteisiä porvarihengen julistuksia ei siis Vanhasen mielestä tarvita.

"Vihreiltä löytyi kompromissivalmiutta"

Lue myös:

Pääministeri puolusti myös yhteistyötä vihreiden kanssa.

- Monissa kysymyksissä näkemyksemme eroavat. Yhteisen hallitusohjelman kirjoittaminen ei kuitenkaan tuottanut suuria ongelmia, kun kompromissivalmiutta löytyi kummaltakin, Vanhanen hehkutti.

Vanhasen mielestä vihreiden ja keskustan ajatukset kulkevat hyvin lähellä toisiaan perusturvan kehittämisessä, energia- ja ilmastopolitiikassa, veropolitiikassa ja maaseutupolitiikassa. RKP puolestaan toimii uudessakin hallituksessa "liimana".

- Monesti on irvailtu RKP:n ikuisesta hallitusroolista. Ei se tyhjästä ole syntynyt. RKP osaa olla hallituksessa, Vanhanen huomauttaa.

Vanhanen suitsutti avauspuheessaan myös oman puolueensa tilaa. Hän muistutti keskustan saavuttaneen jo toisen kerran peräkkäin kultamitalin sekä äänimäärässä että paikkaluvussa. Vanhasen mukaan puolue elääkin parhaillaan yhtä historiansa vahvinta vaihetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme