Mainos
Mainos

Vanhanen: Suomalaiset haluavat arkista vihreyttä

Suomalaiset haluavat Vanhasen mielestä luonnonläheisyyttä ja arkista vihreyttä. Vanhanen johtaa laajapohjaista kestävän kehityksen toimikuntaa.

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mielestä kestävän kehityksen periaatetta on vietävä Suomessa läpi niin, että ihmiset kokevat ohjeet ja määräykset hyväksyttävinä.

- Jos liito-oravan jälkien takia yhden pitäjän alueella saman vuoden aikana pannaan jäihin kaksi kanavahanketta ja yksi suuri maantie, niin ihmisten on vaikea pitää määräyksiä legitiimeinä (oikeutettuina), Vanhanen sanoi avatessaan kestävän kehityksen seminaarin keskiviikkona Helsingissä.

Suomalaiset haluavat Vanhasen mukaan luonnonläheisyyttä ja arkista vihreyttä, joka mieluummin sallii kuin kieltää. Hän myös sanoi, että luonnon kunnioittamisen on oltava elämänasenne - sitä ei juurruteta pelkin määräyksin.

Vanhanen johtaa laajapohjaista kestävän kehityksen toimikuntaa. Sen asettama työryhmä valmistelee parhaillaan kansallista kestävän kehityksen toimintaohjelmaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot