Mainos
Mainos

Vanhanen: Suomi ei selviä ilman työperäistä maahanmuuttoa

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) mukaan Suomi ei tule tulevaisuudessa toimeen ilman työperäistä maahanmuuttoa.

- 2010- ja 2020-luvulla Suomi ei selviä ilman työperäistä maahanmuuttoa ja ilman työurien merkittävää pidentämistä, Vanhanen sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Vanhasen mielestä maahanmuuttajia tullaan tarvitsemaan kaikenlaisiin ammatteihin. Pääministerin mukaan työperäisen maahanmuuton tulee perustua työmarkkinoiden todellisiin tarpeisiin.

- Tällä hetkellä, kun ihmisiä lomautetaan, ei meille tule työperäistä maahanmuuttoa, koska töitä ei ole, hän sanoo HS:n haastattelussa.

Turvapaikkapolitiikassa on Vanhasen mukaan puolestaan toimittava kansainvälisten sopimusten mukaan.

- Turvapaikanhakijoiden anomuksen käsitellään. Jos on aihetta, heidät otetaan Suomeen ja jos ei ole, heidät käännytetään.

Suomalaisten asenteet maahanmuuttoon ovat muuttuneet kielteisimmiksi kahdessa vuodessa. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan maahanmuuton lisäämistä vastustaa nyt entistä useampi.

Vanhasen mukaan jyrkentyneet asenteet johtuvat talouden taantumasta.

- Olettaisin, että se liittyy tähän irtisanomisten ja lomautusten vaiheeseen. Se on tällainen tunnereaktio.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot