Mainos
Mainos

Vanhanen: Suomi tavoittelee yhä elintarvikevirastoa

Pääministeri Matti Vanhanen katsoo, että Suomella on yhä hyvät edellytykset toimia EU:n elintarvikeviraston sijoituspaikkana.

Pääministeri Matti Vanhanen uskoo yhä Suomen mahdollisuuksiin saada EU:n elintarvikevirasto Helsinkiin.

Pääministeri Matti Vanhanen vakuuttaa Suomen tekevän yhä työtä EU:n elintarvikeviraston saamiseksi Helsinkiin.

Vanhanen arvioi uutistoimisto STT:n haastattelussa paluumatkallaaan neuvottelumatkalta Dublinista, että Suomella on edelleen hyvät edellytykset tarjota elintarviketurvallisuusvirastolle sijoituspaikka.

Italian kaavailuja tarjota Suomelle sen sijaan rajavirastoa ei Vanhanen halunnut kommentoida. Asiasta ei ollut puhetta Roomassa, missä Vanhanen viikonloppuna osallistui HVK:n avajaisistuntoon. Italian virastoselvitysmies Fabio Fabbri ei ole vielä käynyt Suomessa, ja Vanhanen halusi odottaa tietoa siitä, mitä Italia aikoo ehdottaa.

-Kuunnellaan minkälaista pakettia Italia ajaa. Hallitus ottaa asiaan kantaa sen jälkeen, Vanhanen sanoi paluumatkallaan viime yönä.

Pääministeri muistutti kuitenkin, että Suomen tavoite on edelleen se, että elintarvikevirasto tulee Helsinkiin.

Italia pyrkii saamaan virastopaketin ratkaistuksi joulukuun aikana. Suomi ja Italia ovat kilpailleet elintarviketurvallisuusvirastosta, eikä ratkaisua kiistaan ole löytynyt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme