Mainos
Mainos

Vanhanen suosii tupoa

Pääministeri Matti Vanhanen toivoo, ettei keskitettyjä tuloratkaisuja kokonaan hylätä. Vanhasen mukaan maltillisilla palkkaratkaisuilla ratkaistaan iso osa Suomen kilpailukyvystä.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) toivoo, että liittokohtaisia palkkaratkaisuja ei alettaisi pitää ainoana vaihtoehtona. Vanhanen kirjoittaa Turun Sanomissa, että "työmarkkinoilla tulisi säilyttää tosiasiallinen mahdollisuus myös keskitettyihin tuloratkaisuihin".

Vanhanen perustelee toivettaan sillä, että palkkaratkaisuilla ratkaistaan myös 2000-luvun Suomessa iso osa kilpailukyvystä. Vanhasen mielestä tulevaisuudessakin olisi löydettävä keinot siihen, miten palkansaajien ostovoimaa voidaan kasvattaa maltillisten tuloratkaisujen ja veroratkaisujen yhdistelmällä.

Tulopolitiikan tulevaisuudesta virisi viimeksi keskustelua, kun Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtaja Seppo Riski oli arvellut, että keskitettyyn tuloratkaisuun ei palata myöskään seuraavalla tulokierroksella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot