Mainos
Mainos

Vanhanen: Takkulan pohdittava tulevaisuuttaan puolueessa

Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen arvostelee puolueen euroedustajan Hannu Takkulan tempausta siirtyä kristillisdemokraattien kampanjaveturiksi presidentinvaaleissa. Vanhanen kehottaa Takkulaa miettimään tulevaisuuttaan puolueessa.

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen sanoo yllättyneensä Hannu Takkulan lähdöstä kristillisdemokraattien presidenttiehdokkaan kampanjaveturiksi. Takkulan mukaan hän on keskustellut arvovalinnastaan etukäteen keskustan johdon kanssa, mutta selvästi tieto näin näkyvästä roolista ei ole kulkenut.

- Kyllä Takkulan päätös tuli yllätyksenä. Takkula on halunnut, että muutan kantaani hedelmöityshoitolaissa, sitä en tee. Keskusta on suvaitsevainen puolue, eivätkä tällaiset asiat toimi niin, että pääministeriltä vaaditaan oman kannan vastaisia miepiteitä, Vanhanen sanoo MTV3:n uutisille.

Takkula on pettynyt keskustan yhä vapaamielisempään linjaan. Vanhaselta ei taas riitä ymmärrystä Takkulan tempulle:

- En ymmärrä tällaista toimintatapaa. Takkula lähtee toisen puolueen kampanjaveturiksi, ja kampanjan kärki on selvästi suunnattu keskustaa vastaan, Vanhanen sanoo.

Takkulan asema puolueessa näyttää tämän jälkeen tukalalta. Jälkipyykkiä lienee luvassa ja melko varmasti myös puolueen vaihto on edessä.

- Hän varmaan itse miettii sitä, Vanhanen sanoo.

Jaakobinpainin käynyt euroedustaja seuraa omantuntonsa ääntä tukiessaan Bjarne Kallista. Poliittisesti tekoa voi ihmetellä. Lapin keskustalaiset muistavat vielä hyvin, että juuri pääministeri Vanhasen tuella Takkula otettiin meppiehdokkaaksi vastoin piirin omaa päätöstä.

"Vanhanen käsittänyt väärin"

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mukaan pääministeri Vanhanen on käsittänyt väärin Takkulan roolin Kalliksen kampanjassa.

- Takkulaa ei ole nimetty Kalliksen kampanjaveturiksi, vaan puoluesihteeri Annika Kokko hoitaa kampanjapäällikön tehtävät. Sen sijaan Hannu Takkula on lupautunut mukaan puoluepoliittisesti sitoutumattomaan kansalaisvaltuuskuntaan, minkä jäsenyys merkitsee julkista tuen osoittamista Kalliksen ehdokkuudelle, Räsänen painottaa tänään antamassaan kannanotossa.

Räsäsen mukaan europarlamentaarikko Takkula on tunnettavuutensa vuoksi noussut valtuuskunnan keulahahmoksi. Räsänen huomauttaa, että mukana on kuitenkin lisääntyvä joukko tunnettuja kansalaisia, esimerkiksi Tuula Portin, kirkkoherra Henrik Perret, säveltäjä Lasse Heikkilä, muusikko Harri Helenius ja pääsihteeri Eero Junkkaala.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 02.10.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme