Mainos
Mainos

Vanhanen: Tallinkin irtisanomiset ymmärrettäviä

Pääministeri Matti Vanhanen ei tuomitse Tallinkin irtisanomisia, mutta pitää niitä valitettavina.

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mielestä Tallink-varustamon ilmoittamat irtisanomiset ovat valitettavia, mutta ymmärrettäviä. Vanhanen korosti Viron-vierailullaan, että modernisointitoimet kuuluvat alan kansainvälistymiseen, eikä lähtenyt tuomitsemaan Tallinkin menettelyä.

Vanhanen joutui selvittämään kantaansa Tallinkin saneeraukseen ja virolaisen pääoman toimintakulttuuriin yhdessä pääministeri Andrus Ansipin kanssa pitämässään lehdistötilaisuudessa. Vanhanen sanoi haluavansa onnitella vahvan markkina-aseman Itämerellä hankkinutta Tallinkia, joka vastikään osti Silja Linen. Hän sanoi luottavansa siihen, että varustamon johto tietää mitä tekee.

Pääministeri sanoi myös olevansa hyvillään siitä, että virolaiset yhtiöt investoivat jo Suomeen. Vaikka suomalaisia työpaikkoja nyt menetetään, pitkällä tähtäimellä Tallinkin vahvistuminen on hyväksi Suomenkin taloudelle, uskoi Vanhanen.

Tallink ilmoitti viime viikolla aloittavansa yt-neuvottelut 260 työpaikan vähentämisestä, joista 180 on tarkoitus karsia Suomesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme