Mainos
Mainos

Vanhanen tapaa Schwarzeneggerin

Pääministeri Matti Vanhasen Yhdysvaltain matka jatkuu Kaliforniaan, missä hän alkuperäissuunnitelmista poiketen tapaa kuvernööri Arnold Schwarzeneggerin.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) tapaa yllättäen tänään Kalifornian kuvernöörin Arnold Schwarzeneggerin. Tapaamista ei ollut varsinaisessa ohjelmassa. Poliitikot kohtaavat Kalifornian pääkaupungissa Sacramentossa iltapäivällä Suomen aikaa. Keskustelujen aiheena on tiettävästi ympäristöpolitiikka, sillä Kalifornia on ollut edelläkävijä Yhdysvaltain ympäristönsuojelussa.

Huomenna Vanhanen tapaa Washingtonin osavaltiossa Seattlessa Microsoft-johtaja Bill Gatesin.

Eilen Vanhanen tapasi Yhdysvaltain varapresidentin Dick Cheneyn Valkoisessa talossa. Kaksikko puhui pitkään ilmastoasioista ja kumpikin totesi, että päästöjen merkittävä väheneminen toteutuu vain laajalla kansainvälisellä yhteistyöllä.

- Lähinnä lähestyimme sitä energiakysymyksen kautta, koska energiapolittiikka on ratkaisevassa roolissa ilmastopolitiikassa ja energiaratkaisujen kautta pystytään myös päästöjä vähentämään. Sanoin, että valmistautuessamme Kööpenhaminan kokoukseen vajaan kahden vuoden aikana, on syvä yhteistyö välttämätöntä. Sen avulla pystymme vetämään myös Kiinan ja Intian kaltaiset maat maailmanlaajuiseen sopimukseen mukaan, Vanhanen sanoi MTV:n toimittajalle.

Pääministeri palaa kotimaahan perjantaina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme