Mainos
Mainos

Vanhanen: Teollisuuden investoitava hanakammin kotimaahan

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan suomalaisen teollisuuden vuosia jatkunut haluttomuus investoida kotimaahan on muodostamassa uhan Suomen kilpailukyvylle kansainvälisillä markkinoilla.

Pitkään jatkuneen investointivajeen seurauksena suomalaisella teollisuudella on käytössään eilispäivän teknologiaa, vanhentuneita koneita ja laitteita, totesi pääministeri Jyväskylässä yrittäjien juhlassa pitämässään puheessa.

Pääministeri muistutti, että kymmenen viime vuoden aikana koneisiin ja laitteisiin on Suomessa investoitu jopa 50 miljardia euroa vähemmän kuin muissa Euroopan valtioissa keskimäärin.

- Meillä on koneisiin ja laitteisiin investoitu nyt pitkään selvästi kaikkia kilpailijoita vähemmän. Ja kyllä tämä huoli kasvaa vielä siitä. Nyt tässä akuutissa kriisissä teollisuudella näyttää menevän entistäkin huonommin.

Vaikka pääministeri kannattaakin valtion roolin vahvistamista markkinataloudessa, ei teollisuuden tuotantolaitteisiin investointi ole hänenkään mielestään valtion tehtävä.

Pääministerin mukaan valtion tehtävä on luoda olosuhteet, jotka kannustavat yrityksiä satsaamaan kotimaassa olevaan tuotantoon.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot