Mainos
Mainos

Vanhanen: Tiitisen lista purkaisi mystiikkaa

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) haluaisi edelleen, että tutkijat perehtyisivät niin kutsuttuun Tiitisen listaan. Vanhanen sanoo, että asian ympäriltä saataisiin purettua paljon mystiikkaa, jos tutkijoille annettaisiin mahdollisuus tutkia tätä osuutta Suomen lähihistoriasta. Hän sanoo olleensa samaa mieltä jo viime kesänä, kun paine listan julkistamiseen kasvoi.

Helsingin hallinto-oikeus linjasi eilen, että suojelupoliisin on annettava kopio Tiitisen listasta sitä pyytäneelle toimittajalle. Lista on annettava kuukauden päästä, jos osapuolet eivät valita ratkaisusta.

Listalla on tiettävästi parinkymmenen ihmisen nimet, jotka länsisaksalaisten käsityksen mukaan pitivät yhteyttä DDR:n tiedustelupalveluun Stasiin. Supo on tähän asti kieltäytynyt julkaisusta.

- Supo joutuu nyt ratkaisemaan, valittaako se asiasta. En lähde kesken oikeusprosessin antamaan asiasta neuvoja, Vanhanen sanoi eduskunnassa.

Pääministeri itse ei ole nähnyt Tiitisen listaa, ja se on hänen mukaansa ollut tietoinen päätös.

- Haluan, että voin käsitellä asiaa periaatteellisella tasolla tietämättä, keitä henkilöitä se koskee.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme