Mainos
Mainos

Vanhanen toi naisystävänsä diplomaatti-illalliselle - katso video

Pääministeri Matti Vanhanen toi illalla naisystävänsä Sirkka Mertalan presidentin isännöimille diplomaatti-illallisille.Pari on esiintynyt julkisesti yhdessä hyvin harvakseltaan.

Vanhanen ja Mertala esiintyivät ensimmäisen kerran yhdessä julkisesti Emma-gaalassa maaliskuussa. Pari yritti tuolloin pitää hyvin matalaa profiilia.

Presidentinlinnassa pidetyille päivällisille osallistui noin 200 vierasta. Vieraiden joukossa oli 83 maan diplomaatteja, kansainvälisten järjestöjen edustajia ja kotimaisia poliitikkoja sekä korkeimpia virkamiehiä.

Lisäksi tänä vuonna kutsuttujen joukossa oli taiteilijoita ja muuta kulttuuriväkeä.

Presidentti puhui ilmastonmuutoksesta

Presidentti Tarja Halonen käsitteli päivällispuheessaan ilmastonmuutosta, kehitysapua ja Suomen roolia kansainvälisessä yhteisössä. Halonen korosti ilmastonmuutoksen vaikutusta köyhien maiden naisten elämään.

- Monissa kehitysmaissa nimenomaan naiset kantavat ison taakan ilmastonmuutoksen haittavaikutuksista - oli kyse sitten veden tai polttopuiden hankkimista tai muusta jokapäiväisen arjen sujumisen kannalta välttämättömästä asiasta. Mutta uskon kehitysmaiden naisten myös olevan voimavara, joka voi olla ratkaiseva muutoksen aikaansaamiseksi. Auttakaamme siis heitä, Halonen sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme