Mainos
Mainos

Vanhanen toivoo vuoropuhelua

Kuwaitista yöllä palanneen pääministerin mukaan vain keskinäinen ymmärrys voi edeltäkäsin estää pilapiirroskohun kaltaiset tapahtumaketjut.

Vajaan vuorokauden pikavierailun Kuwaitiin tehnyt pääministeri Matti Vanhanen palasi yöllä kotimaahan.

Vanhanen luonnehti matkaansa onnistuneeksi. Hänen mukaansa matkalla oli puhuttu paljon ajankohtaista asiaa. Matkan tärkeimpänä antina Vanhanen piti sitä, että isännät tuomitsivat selkeästi väkivallan Damaskoksessa ja Beirutissa.

Pääministeri oli saanut kuwaitilaisisänniltään vinkin profeetta Muhammedin pilapiirroksista syntyneen tilanteen selvittelyyn.Vanhasen mukaan vinkki palauttaa ongelman piirosten alkulähteille. Heidän käsityksen mukaan aloitteentekopaikka on sillä puolella ei niinkään heillä.

Omasta puolestaan Vanhanen peräänkuuluttaa kulttuurien välistä keskustelua. Hänen mukaansa vain keskinäinen ymmärrys voi edeltäkäsin estää pilapiirroskohun kaltaiset tapahtumaketjut.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 07.02.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme