Mainos
Mainos

Vanhanen torjuu puutullien ja kaasuputken koplauksen

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) torjuu ajatuksen kytkeä yhteen Venäjän puutullit ja Itämeren kaasuputkihanke. Vanhanen kirjoittaa Turun Sanomissa, että kaasuputki ei ole Suomelle poliittinen asia vaan ympäristökysymys.

Päätöksen putken ympäristöluvasta tekee viime kädessä oikeuslaitos, eikä sen toimintaan voi oikeusvaltiossa puuttua, Vanhanen muistuttaa.

Kolumnissaan Vanhanen vetoaa edelleen kotimaisen puukaupan puolesta. Hän varoittaa, että Venäjän kaavailemat puutullit nostaisivat raakapuun markkinahinnan Itämeren alueella tasolle, jota teollisuus ei kestäisi. Toteutuessaan ne ajaisivat myös teollisuuden supistamaan kapasiteettiaan, mikä uhkaa viedä Suomesta tuhansia työpaikkoja, Vanhanen murehtii.

Vanhanen toteaa, että kotimaan puukauppoja tehtiin tänä vuonna vain puolet edellisvuoden tasosta. Hän korostaa siksi, että kotimaisen puun kysyntää voidaan pitää yllä vain turvaamalla teollisuuden puun kysyntä.

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen (kesk.) tuloksettomasta neuvottelumatkasta huolimatta Vanhanen sanoo olevansa edelleen toiveikas ratkaisun suhteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme