Mainos
Mainos

Vanhanen torjuu Väyrysen vaatimukset

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) torjuu ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) vaatimukset kehitysyhteistyömäärärahojen kasvattamisesta.

Vanhanen sanoi, että vallalla on erilaisia mielipiteitä siitä, saavutetaanko nykyvauhdilla Suomen sitoumus nostaa määrärahat 0,51 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuonna 2010 ja 0,7 prosenttiin vuonna 2015.

-Me olemme pikkuisen jäljessä, johtuen siitä, että meidän kansantuote on kasvanut nopeammin kuin mitä vuosi sitten osattiin laskea. Mutta se ei voi kehyspäätöstä muuttaa.

Vanhanen korosti, että Suomi joka tapauksessa nostaa määrärahoja sadoilla miljoonilla.

-Tässä on riski kauneusvirheestä.

Kehyksistä kuitenkin pidetään kiinni. Hallituksen mukaan kehitysyhteistyömenot ovat 926 miljoonaa euroa vuonna 2011. Siinä on kasvua tästä vuodesta 258 miljoonaa euroa.

-Kyllä hallitus erittäin vakavasti ottaa kehitysyhteistyön ja lisää siihen voimavaroja, mutta valitettavasti kansantuotteen nousu on ollut niin nopeaa, että prosenttitavoitteessa pysymiseen se ei tunnu riittävän, Vanhanen myöntää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme