Mainos
Mainos

Vanhanen tukee Kalliomäen ajatusta asuntojen pakkokaavoituksesta

Kuntien pitäisi Vanhasen mielestä ottaa markkinoiden kysyntä huomioon ja vastata siihen. Pääministerin mukaan hallituksella ei kuitenkaan ole vireillä hanketta lain säätämiseksi.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kannattaa valtiovarainministeri Antti Kalliomäen (sd.) ajatusta pakkolaista, jolla kunnat velvoitettaisiin kaavoittamaan asuntoja nykyistä nopeammin.

- Esitin samaa kevätkaudella. Sanoin vähän toisin sanoin, että kun rakennuslainsäädännössä asetetaan kaavoituksen ja rakentamisen sisällölle ja laadulle erilaisia vaatimuksia, niin sieltä puuttuu lain vaatimus tonttitarjonnan riittävyyden turvaamisesta.

Kaavoitusvastuussa olevien kuntien pitäisi Vanhasen mielestä ottaa markkinoiden kysyntä huomioon ja vastata siihen. Pääministerin mukaan hallituksella ei kuitenkaan ole vireillä hanketta lain säätämiseksi. Asia ei ole hallitusohjelmassa.

- Varmaan tästä hallituksen sisällä budjettiriihen tiimoilla keskustellaan, Vanhanen sanoi Tampereella Farmari-näyttelyn yhteydessä pitämässään tiedotustilaisuudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme