Mainos
Mainos

Vanhanen: Työllisyys kasvussa

Pääministeri puolustaa hallituksensa työllisyystoimia. Hänen mukaansa työpaikkoja on syntynyt ja suunta on oikea.

Pääministeri Matti Vanhanen torjuu hallituksen saaman kritiikin työllisyyden hoidosta.

MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut pääministeri ei suostu arvioimaan, mikä on työttömyysprosentti, kun tämä hallitus lopettaa. Oikeansuuntaisesta kehityksestä Vanhanen on kuitenkin varma.

- Meillä on päästy selkeästi kasvavan työllisyyden uralle. Viimeisen vuoden aikana on syntynyt noin 40 000 uutta työpaikkaa, nyt ovat suunta ja vauhti oikeat, Vanhanen sanoi.

Pääministeri Vanhanen korostaa myös, että uudessa budjetissa rakennetyöttömyyttä karsitaan ikääntyvien matalapalkkatuella. Työllisyyttä yritetään parantaa myös rohkaisemalla suomalaisyrityksiä kansainvälisiiin investointeihin.

- Kaikista vaikeuksista huolimatta me jaksamme optimistisesti kannustaa omia yrityksiämme kansainvälistymään, investoimaan myös Aasiaan ja etsimään sieltä markkinoita ja kasvua yrityksille. Jos yritys kasvaa ja pääsee globaaleille markkinoille, on sen helpompi myös Suomessa pitää töitä ja kehittää toimintaa myös täällä.

"Tonttimaata lisää"

Pääministeri Vanhanen ottaa myös osaa asuinrakentamisen kaavoitusta koskevaan julkiseen keskusteluun.

Kuntaliitto on torjunut vaatimukset määrätä kunnat kaavoittamaan lisää tontteja kasvukeskuksiin. Pääministerin mielestä on kuitenkin tärkeää, että tarjontaa on riittävästi.

- Kunnille on annettu totaalinen kaavoitusmonopoli, eli yksityisillä ei ole oikeutta kaavoittaa. Siksi voi kysyä, pitäisikö kunnilla olla myös velvollisuus pitää huolta siitä, että tontteja on kysyntää vastaava määrä. Tätä kautta tarjontaa pitäisi tulla lisää, tarjonta pitää hinnat kurissa.

Myös valtiovarainministeri Antti Kalliomäki on vaatinut hallitukselta pakkolakia nykyistä ripeämpään kaavoitukseen. Hallitus käsittelee asuintonttien kaavoituksen tehostamista syksyn budjettiriihessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme