Mainos
Mainos

Vanhanen: Uusi lama uhkaa, jos vakautuspaketti epäonnistuu

Pääministeri Matti Vanhanen pelkää uuden laman alkua, mikäli Kreikan talouskriisiä ei saada vakautuspaketilla vakautetuksi.

- Jo perjantaina useampien maiden riskilisät kasvoivat markkinoilla huomattavasti, tietysti jos ei se vakauta, niin saatamme olla siinä tilanteessa, että tämän yhden laman jälkeen tulee perään toinen lama.

MTV3:n Seitsemän Uutisissa Vanhanen kertoo tilanteen kuitenkin olevan eri, kuin edellisessä rahoituskriisissä.

- Vuosi sitten rahoituskriisissä valtiot ympäri maailmaa suurilla takauksilla menivät vakauttamaan rahoitusjärjestelmän, mutta nyt epäluottamus kohdistuu valtioihin.

Vanhanen kertoo viikonvaihteen olevan tärkeää aikaa rahoitusmarkkinoiden kannalta.

- Tämä viikonvaihde käytetään rauhassa näiden ideoiden kehittelyyn, niin, että sitten kun päätökset huomenna ja sitten julkistetaan

Vanhasen mukaan tarvitaan sellaista mekanismia, jossa EU-maiden yhteistyöllä vakuutetaan markkinat. Komissio laatii omaa esitystään yhteistyön muodoista ja saavat sen huomenna päätökseen. Vanhasen mukaan olennaisinta on se, että järjestelmä ei perustu enää jäsenvaltioiden kahdenvälisiin lainajärjestelyihin.

- Meillä pitää olla unionitasoinen instrumentti, joka voidaan ottaa käyttöön nopeasti.

(MTV3)

Katso: Studiossa pääministeri Matti Vanhanen

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot