Mainos
Mainos

Vanhanen: Uusi roskapankkipäätös nostanee korkotasoa

Pääministeri Matti Vanhanen arvioi, että Yhdysvaltain roskapankkisuunnitelman kaatuminen on omiaan nostamaan korkotasoa Suomessa. Myös talouskasvu saattaa hidastua.

Vanhanen kuitenkin rauhoittelee, että Suomen pankkijärjestelmän perusteet ovat vahvat. Hänen mukaansa tärkeätä on nyt, että Yhdysvaltain kongressi kykenisi korjaamaan nopeasti eilistä päätöstä roskapankin hylkäämisestä.

Yhdysvaltain roskapankkilain kaatuminen voi vaikuttaa korkoihin myös Euroopassa. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ennustepäällikkö uskoo, että korot nousevat lisää. Sampo Pankin pääekonomistin mukaan asuntovelalliset joutuvat odottamaan korkojen laskua arvioitua pitempään.

Britannian ja Australian pääministerit aikovat vedota Yhdysvaltain kongressiin pankkikriisin pikaiseksi ratkaisemiseksi. Heidän mukaansa vakautuspaketti on välttämätön.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme