Mainos
Mainos

Vanhanen vaati 141-tuen jatkamista

141-tuki on kansallista maataloustukea, joka kohdistuu eteläisen Suomen kotieläin- ja kasvihuonetuotantoon.

Pääministeri Matti Vanhanen vaatii maatalouden vakavien vaikeuksien tuen eli 141-tuen jatkamista. Tuen jatkaminen on Vanhasen mielestä tarpeen, koska tuoreet laskelmat osoittavat maatilojen kannattavuuden kääntyneen laskuun viime vuonna.

Vanhasen mukaan tiedot maatilojen kannattavuuden heikkenemisestä vahvistavat käsitystä siitä, että maataloutemme vaikeudet ovat pysyvää laatua suhteessa Keski- ja Etelä-Euroopan maihin.

- Siksi vakavien vaikeuksien tukea on jatkettava. Sen tarve on pysyvä, ja sen parempi mitä nopeammin tämä kyetään EU:ssa toteamaan, pääministeri linjasi Farmari-maatalousnäyttelyssä Seinäjoella tänään.

141-tuki on kansallista maataloustukea, joka kohdistuu eteläisen Suomen kotieläin- ja kasvihuonetuotantoon. Tuen maksamisesta sovittiin Suomen liittyessä Euroopan unioniin. Tukimuoto on voimassa ensi vuoden loppuun. Nimitys 141-tuki tulee liittymissopimuksen artiklasta 141.

Euroopan unioni on suhtautunut nihkeästi Suomen haluun jatkaa väliaikaiseksi tarkoitettua tukimuotoa. EU:n nykyinen maatalouskomissaari Mariann Fischer Boel vastustaa 141-tuen jatkamista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme