Mainos
Mainos

Vanhanen: Väestöpolitiikka hallituksessa näkyville

Pääministeri Matti Vanhasen mielestä väestörakenteen muutos vaarantaa Suomen kilpailukyvyn.

Pääministeri Matti Vanhanen haluaa ottaa hallituksen tulevaisuuspoliittisen selonteon keskeiseksi teemaksi väestöpolitiikan. Vanhanen perustelee painotusta sillä, että väestörakenteen muutos on tulevaisuudessa niin suuri, että se vaarantaa Suomen kilpailukyvyn ja talouskehityksen.

-Maa, jossa yli 65-vuotiaiden määrä kasvaa puolella miljoonalla vuoteen 2030 mennessä ei kaikkien silmissä näytä erityisen dynaamiselta, Vanhanen muotoilee Turun Sanomiin kirjoittamassaan kolumnissa.

Vanhasen mukaan "nyt ei pidä vähätellä" taloudellisia kannustimia, joilla väestöpolitiikkaan on perinteisesti vaikutettu. Niiden avulla yhteiskunta antaa konkreettisen viestin siitä, mikä on sen perussuhtautuminen perheisiin ja lapsiin. Vanhanen sanoo kuitenkin uskovansa, että nykyaikaisessa väestöpolitiikassa on mentävä myös syvemmälle syihin, joilla on vaikutusta lapsilukuun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme