Mainos
Mainos

Vanhanen: Valta EU:ssa kuuluu jäsenvaltioille

Pääministeri Matti Vanhanen sanoo, että Euroopan unionin toimivalta pysyy sen kaikilla jäsenvaltioilla EU:n

Pääministeri Matti Vanhanen tyynnyttelee huolta vallan valumisesta EU:lle uuden perustuslain valmistuttua. Hän korostaa, että EU:n perustuslakiesityksen mukaan toimivalta unionissa kuuluu jäsenvaltioille.

Vanhanen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja tapasivat tänään kansalaisjärjestöjä ja ottivat vastaan niiden kannanottoja siihen, miten Suomen pitäisi vaikuttaa EU:n perustuslain valmisteluun. Vanhanen huomautti myös, että esityksen mukaan päätöksiä tehtäisiin tulevaisuudessa nykyistä enemmän enemmistön mielipiteen eikä yksimielisyyden perusteella, mikä on Suomen kannalta hyvä asia.

Vanhanen ja Tuomioja eivät vielä ota kantaa siihen, pitäisikö perustuslain hyväksymisestä järjestää kansanäänestys, koska sopimustekstin lopullisesta sisällöstä ei ole vielä päätetty.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 15.08.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot