Mainos
Mainos

Vanhanen: Van Rompuy haluaa EU-kokouksiin vain yhden edustajan

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan uusi EU-presidentti Herman Van Rompuy on aikeissa kutsua EU-huippukokouksiin vain yhden edustajan maata kohti.

Vanhanen tapasi uuden EU-presidentin tänään. Pääministeri sanoi informoineensa EU-presidenttiä siitä, millainen traditio Suomessa on ollut ja millaisen päätöksen hallitus aikoo torstaina asiasta tehdä. Vanhanen kertoi Van Rompuyn korostaneen Lissabonin sopimuksen ajatusta siitä, että Eurooppa-neuvosto kokoontuu ensisijaisesti suppealla porukalla, eikä avustavia ministereitäkään ole.

- Voidaan sanoa, että vajaan 60 ihmisen sijasta se on vajaan 30 ihmisen kokous, Vanhanen sanoi eduskunnassa toimittajille.

Vanhasen mukaan Suomea kokouksissa edustaa pääministeri. Sellaisia kokouksia, joihin myös Suomen presidentti voisi osallistua, ei ole tiedossa. Pääministerin mukaan sellaistakaan mahdollisuutta ei kuitenkaan kannata etukäteen sulkea pois.

Vanhanen ei halunnut vastata kysymykseen, yllättikö presidentinkanslian edellispäiväinen tulkinta kahden lautasen nykykäytännön jatkumisesta hänet.

- En kommentoi, hän totesi.

Katso Helena Petäistön juttu

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme