Mainos
Mainos

Vanhanen varoittaa palkankorotuksista

Pääministeri Matti Vanhanen varoittaa, että edessä voi olla kilpailukyvyn menetys, jos palkankorotukset karkaavat korkeiksi.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) varoittelee liian kalliista palkankorotuksista seuraavalla tulokierroksella. Hän sanoo UP-uutispalvelun STTK-lehdelle tekemässä haastattelussa, että liittokierros vaikutti myönteisesti kotimarkkinoiden kehitykseen, mutta vuoden 2009 kierroksella tämän tasoisia ratkaisuja ei saa tulla.

- Kyllä tämä kaksi vuotta kestetään, mutta tästä ei saa tulla tapa. Edessä on joka tapauksessa suhdannekuoppa, ja menetämme nopeasti kilpailukykyämme, jos palkankorotukset karkaavat kovin korkeiksi, hän varoittaa.

Vanhanen haluaa seuraavalla työmarkkinakierroksella tupon. Sen on kuitenkin hänen mielestään oltava erilainen kuin edelliset.

Vanhanen arvelee, että vanhaan palaaminen ei ainakaan heti tapahdu. Mutta etu riittävästä palkkakoordinaatiosta tulee hänen mielestään koko kansantaloudelle ja välillisesti myös yrityksille.

Maltillista tuloratkaisua voitaisiin Vanhasen mielestä tukea suuremmillakin verokevennyksillä kuin mitä vaalikauden lopulle luvatut 1,1 miljardia ovat. Hän muistuttaa, että hallituksella on mahdollisuus tehdä veroratkaisuja vaikka kesken vuoden, jos tilanne niin vaatii.

- Jos tiedetään, että palkkasumman kehitys pysyy kansantalouden kannalta järkevissä raameissa, verokevennyksiin on mahdollista käyttää enemmän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme