Mainos
Mainos

Vanhanen: Veroale ei vähennä hyvinvointipalveluja

SAK:n edustajakokouksessa puhunut pääministeri ehdottaa ratkaisua myös pätkätyö-ongelmaan.

Pääministeri Matti Vanhanen vakuuttaa, että hallituksen verokevennykset eivät johda hyvinvointipalvelujen karsimiseen. SAK:n edustajakokouksessa Helsingissä puhunut Vanhanen torjui epäilyt siitä, että hallitus olisi uusliberalistisella politiikalla rapauttamassa hyvinvointipalveluja.

Vanhasen mielestä on turhaa asettaa verokevennykset ja palvelut vastakkain, koska tähän asti noudatettu politiikka on lisännyt verotuloja.

Pääministeri Vanhanen ilmoitti myös tukevansa uuden keskitetyn tuloratkaisun sopimista syksyllä 2007. Vanhasen mukaan tämän sopimuskauden tulokset ovat niin rohkaisevia, että tämä sopimisen malli kannattaa pitää työkalupakissa seuraavallakin tulokierroksella.

Pätkätöiden lisääntymiseen pitäisi Vanhasen mukaan reagoida perustamalla kuntiin "sijaisuuspankkeja". Julkinen sektori voisi kuntien välisellä yhteistyöllä luoda lyhytaikaisista sijaisuuksista pysyviä työsuhteita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme