Mainos
Mainos

Vanhanen: Ylileveä hallitus halvaannuttaisi uudistustyön

Vanhanen sanoi keskustan puoluekokouksessa Oulussa ettei leveämmälle hallituspohajlle ole tarvetta. Edellisessä Paavo Lipposen johtamassa hallituksessa edustus oli laajempi. SDP:n ja kokoomuksen lisäksi silloin hallituksessa istuivat vasemmistoliitto, vihreät ja RKP

Keskustan puheenjohtaja ja pääministeri Matti Vanhanen toivoo, että Suomessa ei palata tulevien eduskuntavaalien jälkeen nykyistä leveämpään hallituspohjaan.

Vanhanen sanoi keskustan puoluekokouksessa Oulussa, että tulevalta hallitukselta vaaditaan ennen muuta uudistushenkisyyttä ja toimintakykyä. Vanhasen mielestä ylileveä hallituspohja halvaannuttaa uudistuskyvyn ja koko parlamentaarisen järjestelmän.

Vanhasen johtamassa hallituksessa on kahden suuren puolueen eli keskustan ja SDP:n lisäksi pienemmistä puolueista vain RKP. Eduskunnassa hallituksella on tukenaan 107 kansanedustajaa. Edellisissä Paavo Lipposen johtamissa hallituksissa pohja oli tuntuvasti laveampi. SDP:n ja kokoomuksen lisäksi hallituksessa istuivat vasemmistoliitto, vihreät ja RKP.

Muuten Vanhanen ei ottanut kantaa tulevaan hallitusratkaisuun. Tosin pitkän puheensa eräässä vaiheessa hän totesi, että tulevia koulutuspolitiikan uudistuksia vetämään sopisi parhaiten keskustalainen opetusministeri.

Keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas oli suorapuheisempi avatessaan puoluekokouksen eilen. Hän varoitteli keskustaväkeä olemasta liian sinisilmäinen kokoomuksen suhteen. Rantakankaan mielestä kokoomuksen tavoitteena on ajaa ohi keskustan ja tehdä tietä sinipunahallituksen paluulle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme