Mainos
Mainos

Vanhanen yllättyi Heinäluoman luopumispäätöksestä

SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman eilinen ilmoitus olla pyrkimättä jatkokaudelle puoluejohtoon yllätti myös pääministeri Matti Vanhasen.

Vanhanen totesi, että päätöksen taustalla on paljon inhimillisiä piirteitä. Pääministerin mukaan puheenjohtajan elämä voi olla rankkaa. Hän peilasi tätä omaan kokemukseensa hävityistä kunnallisvaaleista.

Vanhanen kommentoi Heinäluoman ilmoitusta aamupäivällä Haminassa, missä hän tutustuu seudun työtilanteeseen.

Ei erillistä tukipakettia Haminalle

Vanhanen ei luvannut Haminalle erikseen kohdistettavaa tukipakettia vierailullaan. Hän viittasi koko Kaakkois-Suomelle myönnettävään 14 miljoonan euron tukeen.

- Järkeville hankkeille tulee tukea riittämään. Tärkeintä on, että uusia toimijoita ja työtä alueelle saadaan ripeästi, Vanhanen sanoi.

Hän totesi, että hallitus jättää noin 30 prosenttia alueellistamistuesta odottamaan hyviä tukikohteita.

Haminan kaupunginjohto esitti, että Summan tehdasalue ja Stevecon varastoterminaalit tulisi saada kohtuullisin ehdoin uusien yritysten käyttöön. Vanhasen mukaan hallitus ei lähde neuvottelukumppaniksi kiinteistöalalle.

- Jokaisen tontin ja toimitilan arvo perustuu odotettavissa olevaa kassavirtaan. Stora Enso joutuu arvioimaan vaihtoehtoisia käyttötapoja. Vuokrat tai myyntihinnat määräytyvät markkinoilla, Vanhanen totesi.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme