Mainos
Mainos

Vanhanen ymmärtää Halosta ja tukee Holmlundia

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mielestä tasavallan presidentti Tarja Halosella on täysi oikeus poiketa hallituksen esityksestä sisäministeriön kansliapäälliköksi.

Vanhanen kuitenkin tukee edelleen sisäministeri Anne Holmlundin (kok.) ehdokasta, jonka taakse koko hallitus asettui tänään.

Vanhanen sanoi ennen lähtöään Pekingin olympiakisoihin Helsinki-Vantaan lentoasemalla tänäiltana, että jos presidentti asettuu toisella kannalle kuin hallitus, kyse on perustuslain mukaisesta valtaoikeuksien käytöstä.

Jos Halonen jyrää hallituksen huomenna, asia ratkeaa Vanhasen mukaan lopullisesti ylimääräisessä presidentin esittelyssä ensi viikon perjantaina.

Vanhanen ei ottanut kantaa väitteisiin nykyisen kansliapäällikön Ritva Viljasen johtamiskykyjen heikkoudesta ja hallituksen ehdokkaan pääjohtaja Ilkka Laitisen paremmuudesta.

-On aina kyse kokonaisarviosta, jonka esittelevä ministeri tekee. Hän teki päätösehdotuksen, ja hallitus yksimielisesti asettui sen taakse, Vanhanen sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme