Mainos
Mainos

Vanhaselta pyyhkeitä europarlamentille

Pääministeri Matti Vanhanen harmittelee europarlamentin jarrumiehen roolia useissa käytännön kysymyksissä.

Pääministeri Matti Vanhanen kritisoi europarlamenttia nihkeästä suhtautumisesta Euroopan kilpailukykyä parantaviin esityksiin.

Vanhanen harmittelee tämän päivän Turun Sanomien kolumnissaan etenkin parlamentin viimeviikkoista päätöstä kaataa lakiesitys tietokoneella tehtyjen keksintöjen patenteista. Pääministerin mukaan parlamentissa kavahdetaan myös palveludirektiiviä.

- Jotenkin ymmärtäisin, jos jäsenvaltioita edustavien hallitusten piirissä olisi tällaisia pelkoja, mutta sitä on vaikea ymmärtää, että eurooppalaista kokonaisetua ajavan parlamentin työ tuntuu käytännön kysymyksissä olevan juttu jutun jälkeen jarrumiehen rooli.

Vanhasen mielestä Eurooppa putoaa kelkasta, jos kaikkia uudistuksia pelätään ja halutaan suojautua omien kansallisten rajojen taakse.

Pääministeri puuttuu kolumnissaan myös Lontoon terrori-iskuihin. Hänen mukaansa ihmisten on ymmärrettävä, että vapauden ja kontrollin välistä suhdetta muutetaan kansainvälisellä yhteistyöllä muutama piiru terrorin vastaiseen suuntaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme