Mainos
Mainos

Vanhasen kannatus ohittanut Niinistön

Myös Heidi Hautala on kasvattanut kannatustaan. Kyselyyn vastanneista 92 prosenttia aikoo äänestää.

Pääministeri Matti Vanhanen on uusimman mielipidetutkimuksen mukaan edellä kokoomuksen Sauli Niinistöä presidentinvaalikampanjan tässä vaiheessa. Ero on kuitenkin niukka, sillä Vanhasta äänestäisi nyt 19 prosenttia ja Niinistöä 18 prosenttia vastaajista. Kuukausi sitten Vanhasen kannatus oli 15 prosenttia ja Niinistön 19.

Ylen Tv-uutisten Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan Tarja Halosen ykkössija on edelleen selvä. Häntä äänestäisi 58 prosenttia vastaajista. Suosio on hieman laskenut marraskuun luvuista, jolloin luvut olivat 61 prosenttia.

Kristillisten Bjarne Kalliksen, RKP:n Henrik Laxin ja perussuomalaisten Timo Soinin kannatusluvut ovat edelleen yhden prosentin luokkaa, mutta vihreiden Heidi Hautala on noussut kahteen prosenttiin. Sitoutumaton Arto Lahti ei vielä ollut kyselyssä mukana.

Tutkimus tehtiin viime ja tällä viikolla siten, että osaan haastatteluista vaikutti keskiviikon vaalitentti. Haastateltavia oli 1452 henkilöä ja virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Vaalien mahdollisen toisen kierroksen tulokset

Jos vaaleissa edetään toiselle kierrokselle, Halonen voittaisi ylivoimaisesti päähaastajansa.

Mikäli vastakkain olisiva Vanhanen ja Niinistö, Vanhanen voittaisi luvuin 54-46. Vanhasen asetelmia parantaa se, että demarit ja vasemmistoliitto siirtyisivät kannattamaan häntä.

Porvaripuolueiden yhteistyö ei kyselyn perusteella toimi. Kokoomuksen ja keskustan kannattajista puolet äänestäisi ennemmin Halosta kuin toista porvariehdokasta. Halosta tukevat etenkin naiset.

Kokoomuksessa äänipakoa on hieman saatu ehkäistyksi, mutta keskustassa viidennes vastaajista äänestäisi Halosta.

Äänestysaktiivisuus näyttää nousevan korkeaksi, sillä vastanneista 92 prosenttia sanoo äänestävänsä varmasti tai melko varmasti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme